BERLIN in 2021

Het is een tijdje stil geweest langs onze kant. Door de aanhoudende sanitaire crisis zijn we net als vele andere gezelschappen/artiesten de laatste maanden weer druk bezig geweest met tournees herplannen en wachten op betere tijden. Hopelijk kunnen we deze lente opnieuw de baan op met o.a. True Copy.

We zijn daarnaast in volle voorbereiding voor Ramble Song – een nieuwe productie die in juni 2021 het licht ziet en The making of Berlin [de finale voorstelling binnen de Holoceencylcus] vervangt. De COVID-19-pandemie stuurde de creatieplanning danig in de war waardoor The making of Berlin met nog een jaartje wordt uitgesteld. De creatie die op stapel stond voor het seizoen erop – Ramble Song – schuift naar voren als vervanger.

Ramble Song wordt een filmisch-theatraal concert. In een reeks tableaus ontspint zich een poëtische zwerftocht vol schoonheid, maar ook teleurstelling. Op scène staat een opmerkelijke installatie waar leven wordt ingepompt door middel van livemuziek en filmbeelden. In Ramble Song worden drie muzikanten [Eric Thielemans, Tim Coenen, Tine Hubrechts] – en een van de makers – op podium aangevuurd door BERLINs huiscomponist Peter Van Laerhoven. De voorstelling is vintage BERLIN in het vernuftig puzzelen met [presentatie]vormen om tot een krachtig en diepmenselijk geheel te komen. Naast het livegedeelte is er ook een vinyluitgave met de muziek van de voorstelling.

De premièrereeks vindt plaats in deSingel [Antwerpen] op 3, 4 en 5 juni 2021.