Info

RAMBLE SONG – 2021

Met een filmisch concert, of concertante film, katapulteert BERLIN in Ramble Song de muziek – een drijvende onderlaag in vorig werk – samen met het filmische naar het voorplan. In een reeks tableaus ontspint zich een poëtische zwerftocht vol schoonheid, maar ook teleurstelling. Ramble Song laveert tussen melancholie en zwarte humor, geïnspireerd door de figuur van de drifter – de nomade die een vorm van besluiteloosheid cultiveert en in elk van ons schuilt.

Op scène vinden we een theatrale installatie. Dit organisme in slaapmodus, met iets wat lijkt op een continu hoor- en zichtbare ademhaling, wordt leven ingepompt door middel van live muziek en filmbeelden. De soundtrack gaat breed: met echo’s van nieuw-klassieke muziek maar evengoed stuwende krautrock en breed uitwaaierende synthgedreven soundscapes. De dagelijkse ruis tussen onze oren maakt hier even plaats voor een muzikaal universum dat in beeld wordt gekristalliseerd – en omgekeerd.

In Ramble Song staan vier muzikanten en één van de makers op het podium, aangevuurd door BERLINs huiscomponist. Peter Van Laerhoven maakte naam als filmcomponist [bij o.a. Fien Troch en Bram Van Paesschen] en rock- en popmuzikant [o.a. Monsoon en Woven Hand] en kleurt reeds sinds het prille begin op muzikaal vlak het universum van BERLIN mee in. Hij wordt live bijgestaan door Tim Coenen [o.a. Miet Warlop, Het nieuwstedelijk, The Go Find en Roadhouse Libra], Eric Thielemans [o.a. EARR, Chantal Acda, Tape Cuts Tape, Ben Sluijs Quartet en BERLINs Jerusalem] en Tine Hubrechts [o.a. The Bear That Wasn’t]. De voorstelling gaat vergezeld van een fysieke [vinyl] en digitale uitgave van de muziek.

Ramble Song kent een andere vorm dan voorgaand werk maar is wel vintage BERLIN in het vernuftig puzzelen met (presentatie)vormen om tot een krachtig geheel te komen. De diepmenselijkheid die vorig, vaak documentair, werk typeerde wordt in dit fictionele werk nog verder uitgebeend, voorbij de anekdotiek en dominerende verhaallijnen.

foto: serie 6 © Koen Broos

Foto

Video en audio

Credits

Meer credits te bevestigen Concept en regie BERLIN [Bart Baele en Yves Degryse]
Video Bart Baele,
Geert De Vleesschauwer en Jessica Ridderhof
Montage Bart Baele en Geert De Vleesschauwer
Scenografie Manu Siebens en BERLIN Compositie muziek Peter Van Laerhoven
Muziek live en film Peter Van Laerhoven,
Tine Hubrechts,
Eric Thielemans en Tim Coenen
Fotografie Koen Broos
Technische coördinatie Manu Siebens en Geert De Vleesschauwer Productieleiding Jessica Ridderhof
Productie BERLIN Zakelijke leiding Kurt Lannoye
Administratie Jane Seynaeve Spreiding Eveline Martens
Communicatie Sam Loncke
Coproducenten
deSingel internationale kunstcampus [Antwerpen, BE], le CENTQUATRE-PARIS [FR], C-TAKT [Limburg, BE] en meer te bevestigen Met de steun van de Vlaamse Overheid, Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid (Podiumfonds) BERLIN is creative associate bij deSingel international kunstcampus [Antwerpen, BE] en artiste associé bij le CENTQUATRE-PARIS [FR]

Pers