Info

THE MAKING OF BERLIN – 2020

7 juli 2016. Vlak na een opvoering van Zvizdal tijdens de Berliner Festspiele ontmoeten regisseurs Bart Baele en Yves Degryse van BERLIN een kranige Duitser van 95 jaar oud. Ze geraken aan de praat in de foyer en zijn meteen geboeid door zijn onwaarschijnlijke levenswandel. Telefoonnummers worden uitgewisseld, en enkele gesprekken en weken later wordt beslist een voorstelling aan hem te wijden: een Berliner die vele jaren geleden aan de slag was als orkestregisseur bij de Berlijnse opera.

The making of Berlin is het relaas van een man met een uitzonderlijk verhaal. Iemand die liefst van al zou teruggaan in de tijd om een onafgewerkt hoofdstuk uit zijn leven alsnog te voltooien. BERLIN helpt met de re-enactment en het verwezenlijken van de onvervulde droom. Of dat is toch de opzet. Al snel vormen er zich barstjes in het verhaal van de man, en wordt er roet in het eten gegooid.

De voorstelling is het laatste deel van de Holoceencylcus, het framework waarbinnen BERLIN gedurende meer dan 15 jaar stadsportretten maakt. Na JerusalemIqaluit, BonanzaMoscow en Zvizdal volgt nu het sluitstuk dat zich afspeelt in de stad Berlijn. The Making of BERLIN brengt opnieuw een intrigerend relaas, met live muzikanten op scène, levensechte verhalen en documentaire beelden.

foto © Koen Broos

Foto

Video en audio

Credits

Concept en regie BERLIN [Bart Baele en Yves Degryse] Video BERLIN en Geert De Vleesschauwer
Montage BERLIN en Geert De Vleesschauwer Scenografie Manu Siebens en BERLIN
Compositie muziek Peter Van Laerhoven Technische coördinatie Manu Siebens et Geert De Vleesschauwer
Productieleiding Jessica Ridderhof Productie BERLIN
Zakelijke leiding Kurt Lannoye Administratie Jane Seynaeve
Spreiding Eveline Martens Communicatie Sam Loncke
Coproducenten
deSingel internationale kunstcampus [Antwerpen, BE], le CENTQUATRE-PARIS [FR], C-TAKT [Limburg, BE], meer te bevestigen Met de steun van de Vlaamse Overheid, Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid (Podiumfonds) BERLIN is creative associate bij deSingel international kunstcampus [Antwerpen, BE] en artiste associé bij le CENTQUATRE-PARIS [FR]

Pers