Verjaardags-reeks bij NTGent

BERLIN viert zijn twintigjarig bestaan dit najaar met een reeks voorstellingen in Gent - meteen ook een mooie start van het traject als NTGent-huisartiest. Schep wat ruimte in je agenda van 26 september tot en met 12 oktober voor Zvizdal, True Copy, The making of Berlin en Wie oud wordt... .

BERLIN kijkt daarnaast ook terug op zijn twintigjarig bestaan met YouTurn, een nieuw label waarvoor het zijn archieven openstelt. Barbara Raes/Beyond the Spoken gaat voor het project One Day I Will Make the Onion Cry aan de slag met de uienmachine uit Land's End.  Van 4 t.e.m. 12 oktober in De Expeditie. De rode tent uit Moscow wordt overgedragen aan NTGent en verrijst van 3 t.e.m. 6 oktober op het Sint-Baafsplein onder de noemer NTTent. De tent wordt een plek voor radicale verbeelding: de nieuwe artistieke leiding en de NTGent-makers bedenken er samen met partners een gedeelde toekomst die we nog niet kennen.

Het volledige programma van NTTent wordt begin september bekendgemaakt, maar noteer alvast 5 oktober: dan vieren we er niet alleen de 20e verjaardag van BERLIN maar ook 60 jaar NTGent en de 125e verjaardag van de Schouwburg.